www.elenn-okienko.sk

03. 08. – 16. 08. 2015

 

V čase dovoleniek Majkin horoskop na dva týždne ešte raz… a aj jej prianie príjemnej dovolenky pre všetkých… :)

 

 

BARAN (21.03. – 20.04.)

Chýbajú vám liečivé energie, ktoré by zocelili všetky vaše psychické aj fyzické bolesti a tým vás skompletizovali. Čerpajte ich z čistoty, lásky, prírody a minerálov, ktorými sa v pohode môžete aj ovešať (vhodné sú napríklad zelené kamienky, ktoré umožňujú prepojenie s prírodou alebo univerzálny krištáľ). Pod kontrolou majte dar reči, ktorý vám počas týchto dní môže ísť viac k neprospechu ako k úžitku, mohli by ste toho narozprávať viac, než by ste chceli. Je zaujímavé, že práve v auguste sa vám bude viacero vecí lámať, prejaví sa to v tom zmysle, že budete vnímavejší a jasnozrivejší. Znamená to, že budete veci vidieť čisto a zreteľne, podľa toho sa budete správať a na základe toho budete aj konať. Všetko to vedie k tomu, aby ste sa vnútorne prečistili, čím sa vám otvorí už spomínaná zahmlená myseľ, zrak a aj zatvorené srdiečko. Po týchto procesoch sa budete cítiť inak, možno obnaženejšie, ale o to lepšie a ľahšie. Potom príde na rad spokojnosť a s ňou ruka v ruke budú kráčať láska, úspešnosť a ambicióznosť. V každom smere buďte k sebe úprimní, so žiadnymi pocitmi nebojujte a priznajte si každú emóciu, ktorá s vami dlhodobejšie zalomcuje alebo vami len preletí. V týchto týždňoch nebudete riešiť financie, túto otázku v sebe účelovo potlačíte, čo vám umožní nemyslieť na možné problémy, ktoré cítite, že visia niekde vo vzduchu. U párikov, ktoré túžia po potomstve, je vyššia šanca, že sa to podarí. V práci sa vám bude veľmi dariť. Zdravie – žalúdok.

 

BÝK (21.04. – 21.05.)

Snažíte sa pochopiť a aj ovládnuť svet financií, chcete preniknúť do každého zákutia ich investovania, pohybu, len aby ste získali univerzálny vzorec na ich návratnosť s krásnym ziskom. Preto sa kontrolujete, všetko máte rozkalkulované a k sporivosti vediete aj svojich potomkov, či dokonca širšie okolie, ku ktorému patrí rodina a známi. Skúste popremýšľať o tom, že sa stávate otrokom šušťavých papierikov, vďaka ktorým idete okoliu tak trošku na nervy. Pokiaľ po tom túžite, nech sa páči, zisťujte, analyzujte, skúmajte, ale na začiatok len tak, že to budete robiť sami za seba. Rovnako, ako všetko ostatné, aj peniaze fungujú na báze dávania a dostávania. Všetko, čo pustíte do obehu, sa raz vráti. Radšej popustite uzdu strojenosti a vypustite von svoju vnútorné dieťa, ktoré sa dychtivo derie von. Bavte sa, skáčte, kričte a užívajte si každý jeden moment, ktorý tomu určíte. Vo vzťahoch nastane zvláštne, miestami až desivé, ticho, ukrýva sa za ním X neriešených spoločných a aj nevypovedaných problémov, je čas pekne poupratovať. Tak, pokiaľ vám na svojej polovičke záleží, sami pocítite, že viac sa to odkladať  nedá. Nezadaní budú trošku sklamaní a smutní, že sa veci nevyvíjajú podľa ich vysnívaných predstáv. Prestaňte mať predstavy, nelinajkujte si každé slovo nasmerované k objektu svojho záujmu, odhoďte strojenosť, buďte sami sebou a uvidíte, že všetko chytí zrazu úplne iný smer. Koncom druhého týždňa sa o čosi viac uzavriete do samoty a účelového premýšľania. V práci budete riešiť nejaké inovácie, zavedenie noviniek. Zdravie – kĺby, končatiny.

 

BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

Vašu istotu, spokojnosť, šťastie a lásku – všetko máte zhora krásne nadelené, v podstate ste šťastnými ľuďmi, no v tomto období to trochu „nabúra“ vaša žiarlivosť. Neznesiete vo svojej blízkosti nikoho, kto by vás v čomkoľvek prevýšil, budete z toho nervózni a tak si to v práci pár ľudí pekne „vyžerie“. Zároveň svoje pocity prenesiete aj do partnerstva, zuby budete ceriť na každého možného soka, či sokyňu, s tým, že sa pohrúžite aj do detailného porovnávania svojich fyzických predností a daností s ostatnými. Kam to skĺzavate? Uvedomte si, že vaša fantázia a žiarlivosť môže spáliť všetky vzťahy nielen na pracovisku, ale aj v súkromí. Odnesú si to aj vaši priatelia, ktorých z akéhosi dôvodu začnete vnímať ako konkurenciu. Vážne s tým „seknite“, lebo sa ani nenazdáte a v poli budete stáť úplne sami. Verím, že sa vám to podarí zmeniť a budete môcť prežívať pekné týždne plné hojnosti, spokojnosti a lásky. Nečakaná cesta, na ktorú sa vyberiete napriek vašej nechuti, dopadne skvelo, až sa sami budete čudovať a v duchu hromžiť, že ste o jej absolvovaní vôbec pochybovali. O niečo viac sa zamerajte na vnútorné rodinné pomery. Je potrebné, aby ste v niečom pomohli, zasiahli alebo poradili. Prispejete tak k upokojeniu trošku rozbúrenej hladiny. Po tom, čo sa skrotíte, by sa mali, hlavne nezadaní, o čosi viac rozhliadnuť v okruhu známych svojich priateľov, pretože vám akosi uniká jeden túžobný pohľad krásnych očí plných iskričiek, ktoré čakajú na to, kedy sa stretnú s tými vašimi. Potom sa v nich úplne stratíte, už teraz vám držím palčeky a želám veľa-veľa krásnych iskrivých chvíľ. Zdravie – krk (bolesť, škriabanie, kašeľ…).

 

RAK (22.06. – 22.07.)

O čosi viac vás potrápi finančná situácia, nedostatok peňazí vám nedá spávať a budete hľadať spôsoby riešenia tejto nemilej situácie. Do úvahy budete brať aj dve zamestnania, či nejakú brigádu, ktorá by sa postarala o prípadné zlepšenie. Nebojte sa, ani sa nenazdáte a tieto vaše myšlienky sa stanú minulosťou. So šťastím stojacim po jednom boku, láskou po druhom a skvelou rodinou a priateľmi zvládnete aj toto trošku náročnejšie obdobie a to bez problémov. Buďte trpezlivejší, pri nákupoch prihliadajte na cenu a bude to fajn. Pozor si dávajte na klamstvá, ktoré budú k vašej osobe smerovať, je to účelové a ich cieľom je vás zneistiť, prípadne zviesť z cesty, ktorú ste si vybrali. Preto si preventívne v tichosti všetko overujte, ako sa hovorí, pre istotu. Stúpať bude vaša vnútorná nespokojnosť, pod ktorú sa budú podpisovať vnútorné strachy, ktoré sa vás pokúsia nielen ovládnuť, ale aj úplne pohltiť. V tieto dni sa pokúste nemyslieť negatívne, každú pochybnosť a chmúru prebíjajte svojím optimizmom a úprimnou radosťou, to vám zaručene pomôže odvrátiť akúkoľvek nepríjemnosť a pletku. V partnerstvách zavládne akési ticho pred búrkou, mraky rozptýľte hneď ako nastúpia a svojej polovičke venujte viac času. Choďte na večeru, či do kina, blízkosť a teplo milovaného človeka potlačí hromy, blesky a tak bude prípadná menšia kríza zažehnaná. Zdravie – základná (prvá) čakra a chrbtica.

 

LEV (23.07. – 23.08.)

V týchto dňoch dostanete milú a lákavú ponuku na stretnutie. Nástojčivosť bude natoľko silná, že neodmietnete a veru urobíte dobre. Tí, ktorí hľadajú lásku, majú veľkú šancu objaviť inú dimenziu vzťahu a preto nie je vylúčené, že toto stretnutie sa pretransformuje do niečoho intenzívnejšieho. Veľmi vás to prekvapí, no na druhej strane aj poteší. Ak o to stojíte, dajte si šancu. Je to len a len na vás, akú formu vzťahu prijmete, môžete mať ktorúkoľvek z nich – priateľstvo, milenecký vzťah, či ozajstný partnerský vzťah. Pohrajte sa so svojím vnútrom a myšlienkami, potom stačí vybrať si a prikývnuť. Ak sa na to necítite, dajte si čas a odpoveď, čo s tým ďalej, príde sama. V domácnosti vás nečakane zaskočí a prekvapí pokazený elektrospotrebič, prípadne iná porucha, ktorá si bude vyžadovať investovať nejakú finančnú čiastku. Veľmi vás zarazí správa a aj správanie človeka, nie príliš blízkeho (z nedávnej minulosti), ktorý bude s vami zvádzať slovný boj. Ste rovnako silné osobnosti, preto to bude vyčerpávajúce a náročné, no napriek tomu na „osedlaného koňa“ sadne iba jeden z vás, pre oboch tam miesto nie je. Hádajte, komu sa to podarí… áno, budete to vy. Zmiešané pocity z čudného „víťazstva“ vás budú prvotne zhrýzať, no potom si uvedomíte, že to svoj zmysel malo a vy budete mať ďalší úsek, predtým zarúbanej cesty, úplne čistý. Dlhodobejšie partnerstvá narazia na múr nepochopenia, obojstranná samota tomu ani zamak nepomôže, práve naopak, privedie vás do väčšej tmy. Posledné dni druhého týždňa budú o veľkej radosti. Zdravie – oblasť druhej čakry a trávenie.

 

PANNA (24.08. – 23.09.)

Je naozaj dosť podstatné, aby ste začali na sebe pracovať. Tieto dni vám otvoria veľké množstvo možností ako svoju osobnosť formovať a privádzať do ďalšieho štádia vyzretosti. Budete to mať trošku náročné a život vám pod nohy vhodí viacero polienok a tak prídete do stretu s rôznymi, skôr negatívnejšími, ľudskými vlastnosťami (zloba, hnev, závisť, nervozita, materializmus…), ktoré vám majú ukázať ako elegantne s každou z nich dokážete pracovať, bez toho, aby sa vás to dotklo. A o to ide, ku každému pristupovať individuálne a v plnej zbroji bez toho, aby vám to zobralo čo i len kvapku energie, či optimizmu. V súkromnej oblasti pomôžete svojej priateľke, ktorá bude viac než zúfalá. Ponúknite jej svoje rameno na vyplakanie, ale zároveň ju neudržujte v sebaľútosti a pomôžte jej hŕstkou tých správnych a povzbudivých slov a rád. Pri rýchlom pohybovaní a presúvaní sa si dávajte pozor na osobné veci, peniažky si nenechávajte len tak voľne po vreckách, hrozí, že väčšiu čiastku nechtiac vytratíte a potom vám zostanú len oči pre plač. V druhom týždni vás čaká milé a pekné prekvapenie, ktoré vám vženie aj slzičky šťastia do očí. V tomto období budete pomerne ľahkým objektom na oklamanie, zavedenie, takže buďte opatrní pri každom „pofidérnom“ pokuse o vaše zmanipulovanie. Celkovo platí, aby ste sa vy, Panny, neutiekali k samote a vyčleneniu zo spoločnosti, majte to na pamäti. Zdravie – oblasť čela, vrátane očí (očný tlak, bolesť…).

 

VÁHY (24.09. – 23.10.)

Vaše dni sa budú rovnať dňom na divokom západe. Budete bojovať naozaj s celou plejádou pocitov a stretávať sa snáď so všetkými typmi ľudských osobností, ak v tom nenájdete vyváženosť, padnete na zem ako hnilé hrušky. Nevybočujte zo svojho správania a nech sa deje čokoľvek, zachovávajte si svoju tvár. O rozčúlenie sa postará chlap, nie je vylúčené, že sa jedná o člena rodiny, ktorý vás dostane do extrémnych vytáčok, napriek tomu sa to pokúste pre tentokrát „predýchať“, inak vybuchnete ako sopka a príde k nepeknej konfrontácii, ktorá sa postará o dočasné odcudzenie a mlčanie. Je zaujímavé, že sa dopracujete do štádia, kde sa rozhodnete počas týchto dvoch týždňov dobrovoľne mlčať a tým sa pokúsite predísť slovným búrkam. Je to síce pekné, pokiaľ sa jedná o jednorazové potlačenie, ale ak to robíte dlhodobejšie, ubližujete si, lebo niekde a nejako to predsa musí ísť von. Všetko to držanie v sebe môže spôsobiť, že sa vám zhorší zdravotný stav alebo sa nanovo objaví nejaký dlhšie potlačovaný zdravotný problém. Preto sa to všetko snažte v sebe priebežne spracovávať, nielen hádzať na kopu, ktorá sa bude len zväčšovať. Tieto peripetie vám vykompenzuje osoba opačného pohlavia, ktorá o vás prejaví veľký záujem. Črtá sa tu nový vzťah, ak máte záujem, tak prečo nie. Pripravte sa však na silnú explóziu čistej chémie. V prípade, že ste zadaní, tak to bude chcieť veľkú dávku sebazaprenia. Ak patríte medzi nezadaných, pripravte sa na pekne farebný  citový ohňostroj. Zdravie – krčná chrbtica.

 

ŠKORPIÓN (24.10. – 22.11.)

Nestali ste sa náhodou väzňami uviaznutými v dvoch vzťahoch? Pokiaľ áno, prichádza čas, kde je nutné, aby ste sa rozhodli. Áno, stáva sa to, že človek prechováva k dvom ľuďom naraz city, ale vo vašom prípade nie sú rovnako intenzívne, z čoho by ste mali vychádzať. Prípadne, vy sami viete najlepšie, že zvádzate boj srdca a teda lásky a na druhej strane chémie, rozumu, pohodlnosti, prípadne aj materializmu. Položte si otázku, či to takto dokážete ťahať dlhodobo, ak nie, tak to začnite riešiť minimálne na myšlienkovej úrovni. Rozhodnutie príde aj v oblasti práce, príde k vám lepšia ponuka, ktorú začnete naozaj naplno zvažovať. Ďalším krokom by malo byť vaše uvoľnenie, ste príliš akoby zviazaní a pod akousi sebakontrolou, čím si škodíte. Uvoľnenie príde a spolu s ním aj vypustenie pary, potom sa tí, ktorí ešte neboli na dovolenke, začnú pohrávať s myšlienkou na oddych a to je správna myšlienka. Šťastie k vám pricupitá v druhom týždni, preto sa v týchto dňoch môžete smelo pustiť do všetkého, na čo si trúfate, bude sa vám dariť. Tí, ktorí nie sú zadaní a túžia po láske, by mali vsadiť na tajomno, ktoré vždy funguje. Pri spoznávaní nemusíte zo seba „vysoliť“ úplne všetko a „z fleku“, zahrajte sa trošku na tajomných a uvidíte ako to osôbke, ktorá bude sedieť oproti vám, pomotá hlavu. Nuž, čakajú vás naozaj príjemné chvíľky. Zdravie – močové cesty, močový mechúr.

 

STRELEC (23.11. – 21.12.)

Na vás si sadne smútok, svoje opodstatnenie ani nemusí mať, no bude sa o to viac prehlbovať, o čo viac sa budete hrabať v minulosti a svojom živote. Potom nastúpi pomerne silná sebaľútosť a nie sú vylúčené ani slzičky. Kašlite na to, čo bolo a zamerajte sa na všetko, čo vás teší a napĺňa. Samota vám v tomto prípade k prospechu nepôjde, preto sa pokúste zdržiavať v spoločnosti najbližších, tí sa postarajú o potrebné rozptýlenie a isté dávky ozdravujúceho smiechu. Menšie zdravotné problémy si nepripúšťajte, sú odrazom vášho vnútra. Keď sa budete držať v dobrej psychickej kondícii, aj vaše telo bude silné a pružné. V práci nastanú menšie pletky, očakávajte opravu papierov, či hľadanie potrebných dokladov, ktoré už pomaly zapadajú prachom. V prípade, že chcete vycestovať na dlhší čas, tak si poriadne premyslite svoje finančné možnosti, nie je to žiadna sláva, svoje finančné „patróny“ ste si pre tento rok už vystrieľali. Nastal čas uskromniť sa, inak vás dostihne vybielené konto s pár eurami. Do života vám vstúpi nový človek, ktorý sa vás bude snažiť získať a nakloniť si vaše srdiečko. Je to len na vás, či o túto osobu prejavíte záujem a vpustíte si ju do života. No už teraz vám viem povedať, aby ste prvotne nesúdili, lebo môžete byť veľmi milo prekvapení, kto sa ukrýva za hanblivosťou a akousi „neoplieskanosťou“. Môže byť za tým láskavá duša plná romantizmu, nežnosti a miloty, ktorá vo väčšej dávke na vás pôsobí ako „cukrovka“. No uvedomte si, či toto nie je pre vás práve to „pravé orechové“. Rebelovania už bolo asi dosť, či? Nuž, ako som napísala, zvážte a uvážte to sami. Zdravie – pozor na prstíky (vykĺbenia, zakopnutia, „narazeniny“).

 

KOZOROŽEC (22.12. – 20.01.)

Trápi vás práca, máte pocit, že je nad vaše sily, ale nie je to tak. Chce to len väčšiu dávku sebadôvery, nepodceňujte sa a uvedomte si, že vo všetkom, čo robíte, ste dobrí. Máte na to, aby ste dosiahli všetko, po čom túžite, pokojne si stanovte aj vyššie ambície. Ako sa ľudovo hovorí, nevzdávajte sa a zahryznite sa do kosti. Vaše pomerne pokojné dni nabúrajú rodinné problémy, ktoré bude potrebné urgentne riešiť, v žiadnom prípade ich neodkladajte a nezametajte pod koberec. Pokiaľ tak urobíte, neskôr si vás to všetko dobehne. Ak spadáte do skupiny rodičov, mali by ste si pre svoje ratolesti nájsť viac času, rastú vám príliš rýchlo a niektoré veci, ako je ich talent, trápenia, či problémy, vám akosi unikajú. Sami cítite, že medzi vami a ratolesťami vzniká nejaká menšia trhlina. Nič sa nedeje, stále máte dostatok času na to, aby ste to uviedli na pravú mieru, musíte tomu však čosi obetovať. O niečo viac vyskočí aj vaša žiarlivosť smerom k partnerovi, kde mu vaša podozrievavosť pôjde poriadne na nervy, nerobte zbytočne cirkus, sadnite si a porozprávajte sa ako dospelí ľudia. Odhalíte fakt, že to vy ste sa svojej polovičke pod ťarchou povinností začali vzďaľovať rovnako ako svojim deťom. Pre fungovanie rodiny, či partnerstva, je potrebné viac, než len jedného človeka, tak sa pekne nakopnite a užite si chvíle venované svojej rodinke. Potom zistíte, že všetky vaše obavy boli zbytočné a reakcie prehnané. Zdravie – žalúdok, črevá.

 

VODNÁR (21.01. – 19.02.)

Vyčistite si hlavu, potrebujete ju mať v plnej pohotovosti. Dôvodom je, že sa na vás budú sypať kvantá noviniek a informácií, ktoré budú potešujúce, ale čiastočne pre vás aj zaťažujúce, či až otravné. Keď však budete mať prázdnu hlavu, vašimi ušami len preletia a neusadia sa na peknú kôpku myšlienok, ktoré už dlhodobejšie trónia vo vašej hlave. Pripraviť sa môžete aj na prekvapenie, ktoré príde formou stretnutia. Nečakane natrafíte na svoju bývalú lásku, či osôbku, s ktorou ste prežili krátky románik. Dajte všetky obavy bokom a môžete zažiť pár veľmi príjemných chvíľok v ešte príjemnejšej spoločnosti pri šálke kávy, trebárs aj vo víre spoločných spomienok. Vo finančnej oblasti by ste sa mali trošku uskromniť, nemíňajte viac, než je potrebné. Očakávajte menšie zmeny, tie nastanú v oblasti lásky tam, kde si dala vášeň načas pohov, teraz môžete očakávať veľmi príjemný zvrat. V dlhodobejších partnerstvách, kde zhasínala iskrička, očakávajte vlnu vášne a nežností. Skúste si zobrať deň-dva voľna a svoju lásku uneste na nejaké príjemné miesto, kde nebudete pod ostrým zrakom vašich známych. Doprajte si intimitu len vo dvojici, oživte týmto spôsobom čas minulý. Niektorí z Vodnárov si budú musieť pekne prečistiť mozgové závity, v práci bude potrebné absolvovať neodkladné školenia, či už individuálne alebo kolektívne. Doba napreduje a spolu s ňou aj technológia, či spôsob motivácie. Neberte to ako niečo zaťažujúce a stresujúce, práve naopak, zoberte to ako možnosť posunúť sa vpred. Zdravie – hlava.

 

RYBY (20.02. – 20.03.)

Začiatok prvého týždňa bude pre vás náročný, pocítite silné zamrznutie a to v každom smere. Takže pohov si dajte v prípade horlivého riešenia veľkých problémov, nemuselo by to dopadnúť podľa vašich predstáv. Počkajte si, keď energie trošku popustia, čo pocítite ako príval väčšej energie a chuť veci riešiť bez pocitu akejsi vnútornej brzdy. Spomínané zamrznutie sa odzrkadlí aj v súkromnej oblasti, kde menšie nezhody nastanú aj v partnerstvách. Citeľné dusno sa však rozplynie rovnako rýchlo, ako príde. Jeho dôvodom sú zvyšujúce sa nároky vašej „polovičky“. Nech robíte čokoľvek, akoby to nebolo dosť dobré, ale tu nastane zlom, vy si vnútorne poviete „a dosť“. Postavíte si hlavu, „zamrznete“ a budete čakať, čo sa bude diať. Očakávate nielen ospravedlnenie, ale aj zmenu správania. To aj nastane, pretože ľudia, ktorí vás ľúbia, vás nechcú v žiadnom prípade stratiť. Menšie zmeny nastanú aj v práci, lážo – plážo štýl sa odrazí aj na vašom výkone, vôbec si to nevyčítajte, ani sa nenazdáte a bude to vykompenzované, čo znamená, že práce budete mať vyše hlavy. V priateľstvách sa niečo zmení, niektorí ľudia sa vám začnú poriadne vzďaľovať a napriek tomu, že sa budete snažiť zvrátiť to, nepomôžete si. Ľudí, ktorí chcú odísť, nechajte kráčať ich smerom. Na oplátku budete stretávať nových ľudí, z čoho sa môže vykľuť nejedno pekné, silné a hlavne dlhodobé priateľstvo. Blížite sa k bodu, kde sa vy, ako ľudia, dosť vyprofilujete. Bude to náročné, ale o tom až nabudúce. Zdravie – oblasť druhej čakry plus srdiečko.

 

Za vašu priazeň a podporu ďakuje Mária Petrovičová

 

 

 

Leave a reply

TOPlist